handboek


Partnergroepen

Met de onderstaande groepen heeft de Hanzeluiden regelmatig contact.

St. Jozef Bamberg

In 2007 was een Duitse Scoutinggroep een zomerkamp mee met de Bruine Vloot vanaf Kampen. De laatste avond vonden zij onderdak bij Kinderboerderij Cantecleer. Toen kwamen zij er achter vlakbij een andere Scoutinggroep te zitten. Die vrijdagavond brandde het kampvuur bij de Hanzeluiden langer dan normaal. Het jaar erop kwam de St. Jozefgroep terug, ditmaal voor een zomerkamp op het terrein bij Kapadka. Dit beviel erg goed en er werd ter afscheid een grote barbecue georganiseerd. De groep is uitgenodigd voor het Diözesanlager 2009 in het mooie Rothmannstal.

Duitse Scouts hebben speciale zwarte tenten die op allerlei manieren aan elkaar te koppelen zijn. Voor wie wil zien wat je er allemaal mee kan doen, kijk eens naar deze kathedraal.

De foto's van de Duitse Scouts zelf staan hier. Klik op "Sommerfahrt Holland 2008".

Scouting Oostburg (Hopman Ouwendijkgroep)

Oostburg scoutingDoor het verhuizen van een van onze leiding naar zijn vriend in Oostburg zijn de Explorers in contact gekomen met de groep in Zeeuws-Vlaanderen. Scouting Oostburg telt zo’n 120 leden en beide Explorerafdelingen zijn ongeveer even groot. Er is al enkele malen sprake geweest van een uitwisseling waarbij beide groepen de 4 uur durende rit met boottocht naar elkaar onderweg zijn geweest. Op de Nationale Jamboree van 2008 troffen beide afdelingen elkaar weer. Dit is de website van de groep.