leeftijdsgroepen


Jongens 11 t/m 15

Verkenners

De Verkenners zijn een redelijk zelfstandige groep jongens, ze staan wel onder begeleiding van leidinggevenden. Deze proberen de jongens toch zoveel mogelijk zelfstandig te laten werken. 

De leiding geeft een paar ideeën aan en de jongens mogen dan zelf kiezen wat ze willen doen. Denk aan het bouwen van torens, kabelbanen, loopbruggen, speeltoestellen, enz. Behalve het bouwen van object en doen we ook veel aan tochttechnieken, kaart en kompas, puzzeltochten, en nog veel meer buitenactiviteiten. 

In de winterperiode zijn we veel bezig met het uitleggen van nieuwe knooptechnieken, tochttechnieken en het bijhouden of aanleren van "kaart en kompas". Verder doen we veel binnenactiviteiten zoals, spelletjes, tekenen, ontwerpen van nieuwe bouw ideeën (vlaggen), minipionieren, en nog veel meer! 

Tijdens de wintermaanden geven wij ook de kans om workshops te doen voor het behalen van insignes.
We gaan volgens de officiele regels die door scouting Nederland zijn aangegeven de insignes meester maken.

De verkenners gaan ook op kamp! Deze kampen zijn vaak op fiets afstand van Kampen. Elke winter gaan gaan we op kamp (lekkerklappertanden), als het haalbaar is ook nog een keer op zomerkamp. Tijdens deze kampen nemen de jongens veelal hun eigen bagage mee op de fiets. Dus rugzak mee! De kampen staan bol van activiteiten zals het omgaan met de bijl en trekzaag, het veilig bouwen van een kampvuur en nog veel meer! 

Mocht het je wat lijken bij de Verkenners, kom dan gerust een keer kijken. 

De Verkenners hebben hun opkomst op de maandagavond van 19:00 tot 21:00 uur. 
(behalve tijdens schoolvakantie's en op zondag en feestdagen)

Meer informatie? Kom 's gerust even langs! 
Buitensingel 6 
8261 DA Kampen