leeftijdsgroepen


Meisjes 11 t/m 15

Scoutsvendel (KoRoZwaKwi vendel)

Wij komen, samen met onze leiding elke week op donderdagavond van 19.00 - 21.00 uur bij elkaar (opkomst, behalve tijdens schoolvakantie's en op feestdagen dan is er geen opkomst).

Het thema dat bij ons centraal staat is de ‘ontdekkingsreis’. Wij zijn relatief zelfstandig en leren samen werken met anderen in de groep. Zo worden we op een hele leuke en uitdagende manier voorbereid op de explorers (15-18 jaar) waarbij we zelf activiteiten gaan organiseren. Uiteraard doen we dat nu ook af en toe al. We leren een eigen mening te ontwikkelen en gebruiken die talenten bij allerlei activiteiten. Onze leiding is als het ware een reisbegeleider bij de ontdekkingsreis. 

Ga met ons op zomer- kamp, kook op je eigen kampvuurtje en ontdek de wereld om je heen!

Tijdens onze wekelijkse opkomsten doen we veel verschillende activiteiten, die behoren tot de volgende activiteitengebieden.

1. Buitenleven
2. Identiteit
3. Samenleving
4. Uitdagende Scoutingtechnieken
5. Expressie
6. Internationaal
7. Sport & Spel
8. Veilig & Gezond

Wil je weten wat we de komende tijd gaan doen en wat we de afgelopen tijd gedaan hebben? Kijk dan op onze facebook pagina. http://www.facebook.com/scoutsvendelhanzeluiden . Of kijk in de agenda op deze site voor wat er de komende tijd op het programma staat.

 

Naast de wekelijkse opkomsten hebben we gedurende het jaar ook een aantal kampen.

Zo is er elk jaar met pasen de HIT je kunt dan zelf met een vriend(in) op internet (www.hit.scouting.nl) kiezen wat je wilt doen en waar. Onze eigen leiding gaat niet mee, maar op dat kamp is voldoende leiding aanwezig.

En in de Herfstvakantie wordt er vanuit de Regio een trekkerskamp georganiseerd dat de Pooltochten heet, hier kun je elk jaar op een hoger niveau een tocht lopen, elk niveau moet je een beetje meer kunnen en per niveau is er een winnaar. Dit kamp doe je met zijn tweeën, zonder onze eigen leiding. Zie ook www.pooltochten.nl en www.facebook.com/pooltochten 

Om onze vaardigheden te laten zien gaan we naar de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) daar nemen we het op tegen andere groepen uit de Regio. Het gaat natuurlijk niet alleen om het winnen, maar ook om samenwerking en gezelligheid. Als we maar geen laatste worden. De scouts van de regio hebben ook een facebook pagina, kijk maar eens op http://www.facebook.com/scoutsregiooverijsselsevechtstreek.

En wat te denken van ons gezamenlijk kamp in een weekend vlak voor of na de zomervakantie gaan we met de hele groep van jong tot oud een lang weekend op kamp. Omdat alle speltakken mee gaan zie je vriendjes en vriendinnetjes die nog bij de andere speltak zitten of kun je nieuwe vriendjes of vriendinnetjes maken bij oudere speltakken. We hebben altijd een leuk thema en het is vooral gezellig.

In oktober doen we mee aan de Jota / Joti. Een weekend waarin we contact proberen te leggen met andere scouts over de hele wereld, dit kan via radio frequenties (Jota) en via internet (Joti). We hebben al veel verre contacten gelegd, soms komen er dan zelfs scouts op bezoek om een kaartje te brengen waarop staat dat we contact hebben gehad. Ook wij gaan bij andere scoutinggroepen in de buurt op visite om te kijken hoe zij Jota / Joti beleven.

En dan de grote klapper het Zomerkamp. Elk jaar een ander thema (in 2014 Scouts van Catan), maar altijd heel gezellig. We mogen zelf koken en we slapen in tenten. En wat we verder doen? Een deel mogen we zelf meebedenken.

Heb je er al zin in?

Hopelijk heb je na het lezen van deze site zoveel zin gekregen in scouting dat je graag een keertje wilt meedoen. Schroom niet en kom gewoon langs op donderdag van 19.00 - 21.00 uur. Dat mag 3 keer gratis, daarna beslis je of je lid wilt worden. Mocht je na dit alles toch nog vragen hebben. Vragen kun je altijd mailen naar scoutsvendel@hanzeluiden.nl. Kom je liever niet alleen? Neem een vriendin mee, want hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Meer informatie? Kom gerust even langs!

Buitensingel 6

8261 DA Kampen

Tijdens de opkomsttijden is ons clubhuis bereikbaar op 038-3311977.

Groetjes van het Scoutsvendel en de Leiding